fbpx
HomeVan StaverenWerken bijVacature
ev-laden

CFO fulltime – HBO/WO

Vacature

Een unieke finance positie voor een gedreven CFO die energie krijgt van een organisatie die sterk in beweging is. Welkom bij het familiebedrijf Van Staveren in Emmeloord! Als CFO word jij het financiële geweten van het bedrijf en ben je een belangrijke schakel in de groei van de organisatie. Je krijgt de ruimte en verantwoordelijkheid om een goed functionerende afdeling bedrijfsondersteuning in te richten. Dit betekent dat jij een sterk bedrijfskundige en economische visie met je meebrengt maar ook gezonde een organisatiesensitiviteit en een visie op het bouwen en laten samenwerken van teams.

Een aantal aspecten waar jij je als CFO nog meer mee bezig houdt? Investeringen begeleiden, strategisch (financieel) partner voor toekomstplannen, rechterhand van de algemeen directeur, meebouwen aan de transitie die de branche door maakt. Van Staveren en Bol Van Staveren gaan samen verder (Emmeloord is per mei 2023 de standplaats). Met deze stap wil de organisatie zich klaarmaken voor de toekomst. We bevinden ons in een wereld waarin we ons meer bewegen in de richting van duurzaam en energie-efficiënt vervoer. Stilstand is achteruitgang in deze dynamische sector. Van Staveren richt zich volledig op nieuwe manieren van transport, nieuwe manieren om in energie te voorzien en nieuwe businessmodellen. De doelstelling is: verwachtingen overtreffen! Ben jij een CFO die deze kar kan trekken? Wil jij samen met de algemeen directeur en de overige twee Directie-leden een stevig fundament leggen onder het bedrijf Van Staveren en het bedrijf toekomstbestendig maken? Laten we kennismaken.

De organisatie

Van Staveren bestaat ruim 75 jaar. De organisatie exploiteert 36 tankstations onder de merken Tank S en Shell. Van Staveren is een echt familiebedrijf met sterke normen en waarden. Het bedrijf kent 13 carwash locaties en 16 shops waarvan 3 met food. Onlangs is het nieuwe food concept Jitha’s gelanceerd: www.jithas.nl/over-jithas

“Van Staveren geeft energie”

Sinds januari 2023 is Bol van Staveren 100% eigendom van Van Staveren. De standplaats van beide organisaties wordt Emmeloord (in een nieuw pand). Bol van Staveren is een groothandel op het gebied van brandstoffen, smeerolie, propaan en installaties. Afnemers zijn o.a. agrariers, transportbedrijven, loonbedrijven, aannemers, industrie en gemeenten. De organisatie wordt aangestuurd door een algemeen directeur. Beide bedrijven tellen in totaal ongeveer 160 medewerkers en kennen gezamenlijk een omzet van ongeveer 250 mln. Het managementteam wordt gevormd door de algemeen directeur, twee operationeel directeuren (van beide organisaties) en de CFO.

De visie van de organisatie

Het is onze ambitie om mensen en bedrijven vooruit te helpen. Om dat te bereiken creëren we een duurzame bestemming waar je kunt bijtanken en opladen, letterlijk én figuurlijk. En nemen wij graag onze verantwoordelijkheid om de energie zo efficiënt en duurzaam mogelijk te leveren, op naar 100% schoon.

De functie

De functie van CFO is nieuw binnen de organisatie. Zoals eerder al te lezen in de vacaturetekst, er ligt een grote uitdaging op je te wachten. In de organisatie gaat het zowel om retail als om handel. Beide kennen eigen uitdagingen op het gebied van financiële verslaglegging en vraagstukken. Met jouw bedrijfskundige visie draag jij bij aan de verdere groei van Van Staveren. De algemeen directeur wil blind op jou kunnen vertrouwen en samen met jou en de andere directie-leden de juiste stappen zetten om een stabiele en gezonde organisatie neer te zetten. Samenwerken en elkaar versterken is de sleutel tot succes!

In grote lijnen jouw takenpakket:

 • Het begeleiden van investeringen en het opstellen van investeringsvoorstellen;
 • Het bouwen aan een goed functionerende afdeling bedrijfsondersteuning (welke uiteindelijk zal bestaan uit ongeveer 15 fte);
 • Het inrichten en aansturen van de afdelingen Finance & Control (FA, Business- en Finance control), HR, Salarisadministratie, ICT en Officemanagement;
 • Het verbeteren van de reporting en het ontwikkelen van efficiënte managementinformatie;
 • Het onderhouden van contact met in- en externe stakeholders en daarnaast ook het afleggen van verantwoording aan deze groep.

Voor wie

De CFO die wij zoeken, heeft ervaring in een eindverantwoordelijke financiële positie binnen een organisatie vergelijkbaar met de omvang van Van Staveren. Gezonde hectiek haalt het beste in jou naar boven. Je hebt een ondernemend karakter. Vanuit de directie is er budget en motivatie om efficiencyslagen te maken, je krijgt ruimte en vertrouwen. Van Staveren is een echt familiebedrijf, relaties en familie zijn belangrijke stakeholders.

Verder over jou

 • Je beschikt over uitstekende kennis van financiële wet- en regelgeving;
 • Je bent analytisch en cijfermatig sterk op strategisch financiële vraagstukken;
 • Je beschikt over een goed ontwikkelde organisatiesensitiviteit;
 • Je beschikt over een afgeronde bedrijfseconomische- of accountancy opleiding op HBO/WO niveau;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het aansturen en begeleiden van verbetertrajecten, het samenvoegen van afdelingen/teams, het implementeren van nieuwe systemen;
 • Je beschikt over leidinggevende ervaring en beschikt over een managementstijl welke past bij een organisatie in transitie;
 • Je hebt ervaring met het nauw samenwerken met een DGA en weet complexe financiële materie goed over te brengen zodat er juiste keuzes gemaakt kunnen worden;
 • Je kunt goed prioriteiten stellen en bent er op gericht om samen gestelde doelen te halen en daarmee bij te dragen aan de verdere professionalisering van de organisatie;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent proactief, resultaatgericht en stressbestendig.

Solliciteren

Het betreft een fulltime functie. Je krijgt veel vrijheid om de functie naar eigen inzichten in te vullen. We zijn nieuwsgierig naar jou, bel voor meer informatie. De werving en selectie voor deze functie wordt verzorgd door Maudy Hellendoorn. Interesse? Neem gerust contact op 06 45 30 20 18 of mail je CV naar: maudy.hellendoorn@talentincontrol.nl.

Werken bij

Barst jij van de energie?

Werken bij Staveren is gewoon goed werk! Met een team van 170 betrokken en gedreven medewerkers voorzien we elke dag mensen van energie.

Meer informatie

Voordelig zakelijk tanken

Van Staveren tankkaart

Grip op de (brandstof) kosten van jouw wagenpark én overzicht in de administratie? Dat kan met de Van Staveren Tankkaart.

Meer informatie

Acties

Acties en aanbiedingen

Ontdek onze geweldige kortingen! Bekijk het overzicht hieronder voor de huidige acties en aanbiedingen. Profiteer snel en bespaar!

Meer informatie

Energietransitie

Wij veranderen mee

Schoon rijden voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar maken. Zodat we samen door duurzame mobiliteit kunnen bijdragen aan een schonere wereld.

Meer informatie