fbpx
HomeInstallaties & OnderhoudBrandstofinstallatiesWet- en regelgeving

Brandstofinstallaties

Wet- en regelgeving

Opslag van diesel, smeerolie, afgewerkte olie en Adblue moet aan hoge eisen voldoen. Niemand wil dat er een van deze producten onbedoeld in de natuur terecht komen of dat er bij lekkage een gevaar voor de mens en omgeving ontstaat. De opslagtanks en lekbakken van Van Staveren zijn kwalitatief de beste in de markt en voldoen aan de hoogste eisen omtrent vloeistofopslag. Hieronder tref je een overzicht van de regelgeving rond brandstoftanks. Elke brandstoftank moet aan deze regels voldoen. Daarom dient de IBC elke 2,5 jaar gekeurd te worden. Wil je een tank laten keuren? Maak dan een afspraak met onze keurmeester.

KIWA

De naleving van (Europese) wet- en regelgeving essentieel is voor een veilige en verantwoorde brandstofopslag. Al onze brandstoftanks, IBC’s, vulpuntbakken en opvangbakken worden geproduceerd onder KIWA certificaat. Dat betekent dat wij aan de hoge eisen voldoen waardoor jij de garantie hebt dat je een product koopt die aan alle regelgeving voldoet.

Onze certificaten en rapporten, afgegeven door Kiwa, bieden je de zekerheid dat jouw brandstofopslagsysteem voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Of het nu gaat om Europese richtlijnen of nationale voorschriften, wij zorgen ervoor dat je installaties en apparatuur aan de vereisten voldoen. Dit stelt jou in staat om met een gerust hart te opereren, wetende dat de brandstofopslag veilig en in overeenstemming met de voorschriften is. Wil je hier meer over weten neem dan contact met ons op.

brandstof bestellen

ADR

Zodra je brandstoftanks gaat vervoeren over de openbare weg dan moeten de tanks voldoen aan de Europese regelgeving voor transport van gevaarlijke goederen (ADR). Onze mobiele tanks voldoen aan alle constructie- en veiligheidseisen van het ADR. Als je benieuwd bent wat deze eisen zijn kun je die hier lezen. Specifieke vragen kun je natuurlijk ook aan ons persoonlijk stellen. Wij zijn je graag van dienst!

Diesel EN590 Brandstof

PGS30

Heb je een brandstoftank in gebruik of wil je een tank aanschaffen voor brandstofopslag dan moet dit natuurlijk veilig en verantwoord op jou locatie in gebruik worden genomen. Veiligheid voor de mensen en de omgeving is immers de verantwoording van iedere werkgever of bedrijf. Ook hiervoor zijn richtlijnen opgesteld die op integrale wijze aandacht besteden aan arbeidsveiligheid, milieu veiligheid, transportveiligheid en brandveiligheid. Als je je wil oriënteren op de zaken die komen kijken bij het in gebruik nemen van een brandstoftank kun je dat lezen in de PGS30. Zie je het zelf niet zo zitten om alles na te lezen staan wij je hier ook weer graag te woord.

brandstof bestellen

Groothandel

Brandstof bestellen

Profiteer van snelle levering, uitstekende service en competitieve prijzen. Met slechts een paar klikken ben je verzekerd van een snelle en betrouwbare levering van brandstof op elke gewenste locatie.

Meer informatie
7 tips om het brandstofverbruik van landbouwmachines te verlagen

Storing melden

Wij begrijpen dat het optimaal functioneren van jouw propaaninstallatie belangrijk is. Als je toch te maken hebt met een storing in jouw propaaninstallatie, ben je hier op de juiste plek.

Meer informatie

Periodieke controle

Om gewassen onder de beste omstandigheden te kunnen opslaan, is het belangrijk dat installaties hun werk doen in de weken of maanden waarin jij ze nodig hebt.

Meer informatie

Energietransitie

Wij veranderen mee

Schoon rijden voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar maken. Zodat we samen door duurzame mobiliteit kunnen bijdragen aan een schonere wereld.

Meer informatie