fbpx
HomeInstallaties & OnderhoudService & onderhoudPeriodieke controle

Service & onderhoud

Periodieke controle

Om gewassen onder de beste omstandigheden te kunnen opslaan, is het belangrijk dat installaties hun werk doen in de weken of maanden waarin jij ze nodig hebt. Ook de overheid, verzekeraars en certificerende instanties eisen dat jij jouw installaties geregeld laat nakijken. Zo moeten vaste dieseltankinstallaties jaarlijks worden gekeurd en IBC’s elke 2,5 jaar. Medio 2022 breidt de overheid deze wettelijke zorgplicht uit. Voor dieseltank- en propaangasinstallaties gelden wettelijk verplichte keuringen. Maar ook voor de bedrijfszekerheid is het belangrijk installaties regelmatig te laten controleren, want daarmee voorkom je in veel gevallen uitval en kostbare reparaties.

Voorkom brandstofproblemen

Door gebruik en weersinvloeden kan een installatie minder gaan presteren. Zo hopen zich onder in een dieseltank water en sludge op, waardoor bacteriegroei ontstaat. Dit tast de tankwand en de kwaliteit van de brandstof aan. Ook je trekker en/of auto kan hierdoor schade oplopen. Bovendien lopen de filters van de installatie vol met vuil, waardoor vaker storingen optreden. Tijdens een periodieke onderhoudsbeurt worden water en bezinksel afgezogen. Onze monteur loopt ook de tankwand, slangen en leidingen na op lekkages en vervangt versleten onderdelen.

Propaangasinstallaties keuren we elke twee jaar. De monteur checkt dan of de tank stabiel staat en vrij is van struikgewas en takken. Tank, leidingwerk, afsluiters en drukregelaar worden afgeperst en gecontroleerd op lekkages. Onze monteur loopt ook het vulpunt en de beschermingskap na op slijtage en vervangt de kap zo nodig. Bij leidingwerk is de aanwezigheid van een expansielus belangrijk, evenals controle op knikken of knepen. Het veiligheidsventiel moet elke zes jaar worden vervangen.

Logboek

Op het moment dat Van Staveren in jouw bedrijf periodieke controles mag uitvoeren, houden wij van je installatie(s) en/of heaters een logboek bij.

Werken bij

Barst jij van de energie?

Werken bij Staveren is gewoon goed werk! Met een team van 170 betrokken en gedreven medewerkers voorzien we elke dag mensen van energie.

Meer informatie

Voordelig zakelijk tanken

Van Staveren tankkaart

Grip op de (brandstof) kosten van jouw wagenpark én overzicht in de administratie? Dat kan met de Van Staveren Tankkaart.

Meer informatie

Acties

Acties en aanbiedingen

Ontdek onze geweldige kortingen! Bekijk het overzicht hieronder voor de huidige acties en aanbiedingen. Profiteer snel en bespaar!

Meer informatie

Energietransitie

Wij veranderen mee

Schoon rijden voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar maken. Zodat we samen door duurzame mobiliteit kunnen bijdragen aan een schonere wereld.

Meer informatie