fbpx

Een slimme keuze

LPG

LPG staat voor Liquid Petroleum Gas en is een van de bekendste alternatieve brandstoffen. Het wordt gemaakt van aardolie en is daarmee een fossiele brandstof. Hoewel de brandstof niet voor elke auto geschikt is, is het relatief goedkoop, schoon en goed verkrijgbaar.

Rijdt jij op LPG? Dan heb je gekozen voor een voordelige en schonere brandstof. Zo’n 215.000 automobilisten in Nederland profiteren iedere dag van de voordelen die LPG biedt.

Lagere autokosten

Rijden op autogas is een stuk voordeliger dan rijden op benzine of diesel. Dit komt vooral omdat er op LPG veel minder accijns wordt geheven. Wie autogas tankt, rijdt na inbouw van een autogassysteem vanaf zo’n 12.000 kilometer per jaar goedkoper dan op benzine.

Indien u een auto koopt, die al beschikt over een autogassysteem, bent u al vanaf zo’n 4.000 kilometer per jaar voordeliger uit dan met benzine. Rijden op LPG is voordeliger dan het rijden op diesel. Duizenden automobilisten merken dit dagelijks aan de pomp. Hoe meer kilometers u rijdt, hoe groter uw besparing!

Minder milieubelastend

Autogas is minder schadelijk voor het milieu dan benzine en diesel. Rijden op LPG resulteert in een 10-15% lagere CO2-uitstoot dan rijden op benzine. Daarnaast draagt rijden op autogas direct bij aan een betere luchtkwaliteit. Uit TNO onderzoek blijkt dat de uitstoot van stikstofdioxide (NOx) bij autogas maar liefst 37 keer minder is dan bij diesel en de helft minder dan bij benzine.
Daarnaast komt bij LPG nauwelijks uitstoot van fijnstof voor, terwijl dit bij diesel een groot probleem is. De uitstoot van schadelijke roetdeeltjes (fijnstof, PM10) is met autogas bijna 10 keer minder dan bij diesel en bijna anderhalf keer minder dan bij benzine.

Klik hier voor onze locaties waar LPG wordt aangeboden.

Tankstations

Zoek een tankstation bij jou in de buurt

Vind hier een Van Staveren tankstation in de buurt.

Meer informatie

Groengas

Meest groene en schone brandstof

Groengas is de duurzame variant van aardgas en wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot aardgaskwaliteit.

Meer informatie
Adblue

AdBlue

Voldoen aan Europese emissienorm

Speciaal ontwikkeld om uitlaatgassen te behandelen zodat voertuigen voldoen aan de Europese emissienorm.

Meer informatie

Energietransitie

Wij veranderen mee

Schoon rijden voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar maken. Zodat we samen door duurzame mobiliteit kunnen bijdragen aan een schonere wereld.

Meer informatie