fbpx
HomeTanken & LadenBrandstoffenAdBlue
Adblue

Voldoen aan Europese emissienorm

AdBlue

AdBlue is een waterachtige oplossing die wordt gebruikt om tot 85 procent van de NOx-uitstoot (stikstofoxiden), welke in uitlaatgassen aanwezig zijn, om te vormen tot water en stikstof. AdBlue zorgt ervoor dat voertuigen voldoen aan de emissienorm. De meerderheid van zware bedrijfswagens die voldoen aan de Euro 4- of Euro 5-wetgeving gebruiken AdBlue.

Direct Adblue bestellen

AdBlue voor schonere uitstoot!

AdBlue is een heldere, niet giftige en veilige hoogzuivere ureumoplossing van 32.5% in gedemineraliseerd water. Het additief wordt direct ingespoten in het uitlaatgas waar het als reductiemiddel dient voor de schadelijke stoffen. Daarbij, wordt ammoniak vrijgegeven die vervolgens in de katalysator met de schadelijke stikstofoxiden reageert tot elementaire stikstof en water. Zowel de stikstof en het water zijn natuurlijke bestanddelen van de lucht die wij dagelijks inademen. Hierdoor, kan de hoeveelheid schadelijke oxiden in de emissie met 85% worden verminderd.

  • AdBlue is biologisch afbreekbaar, oplosbaar en kleurloos.
  • AdBlue kristalliseert vanaf -11ºC daarom dient AdBlue in de winter op een beschutte plaats opgeslagen te worden. Tevens mag AdBlue geen standplaats hebben in de felle zon.
  • AdBlue mag alleen in contact komen met kunststoffen of roestvrij staal.
  • AdBlue staat niet geregistreerd op de lijst gevaarlijke stoffen, hierdoor kunt u AdBlue gewoon opslaan in uw loods of vestiging, mits voorzien van een vloeistofdichte vloer of lekbakken onder de aftappunten van de IBC container.

Let op: Vermeng AdBlue nooit met brandstof.

AdBlue wordt in alle shops aangeboden in jerrycan’s.
Liever direct vanuit de pomp? Bekijk hier de locaties waar AdBlue aan de pomp verkrijgbaar is.

 

 

Tankstations

Zoek een tankstation bij jou in de buurt

Vind hier een Van Staveren tankstation in de buurt.

Meer informatie

LPG

Een slimme keuze

Autogas is minder schadelijk voor het milieu dan benzine en diesel. Rijden op LPG draagt direct bij aan een betere luchtkwaliteit.

Meer informatie

Groengas

Meest groene en schone brandstof

Groengas is de duurzame variant van aardgas en wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot aardgaskwaliteit.

Meer informatie

Energietransitie

Wij veranderen mee

Schoon rijden voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar maken. Zodat we samen door duurzame mobiliteit kunnen bijdragen aan een schonere wereld.

Meer informatie