fbpx
HomeKennisbankHet verschil tussen HVO100 en HVO20?
Wat is het verschil tussen HVO100 en HVO20?

13 juni 2023

Het verschil tussen HVO100 en HVO20?

Duurzaamheid en milieubewustzijn spelen een steeds belangrijkere rol in verschillende sectoren, waaronder de transport- en brandstofindustrie. Binnen deze context hebben hernieuwbare en alternatieve brandstoffen de aandacht getrokken. Twee van deze brandstoffen die vaak worden genoemd, zijn HVO100 en HVO20, maar wat zijn de verschillen tussen HVO100 en HVO20? In dit blog gaan we dieper in op deze afkortingen en verkennen we verschil tussen HVO100 en HVO20.

Wat is HVO?

Wat is HVO renewable diesel nu precies? HVO staat voor Hydrotreated Vegetable Oil, en is geproduceerd uit hernieuwbare grondstoffen zoals plantaardige oliën en vetten. Het productieproces van HVO omvat een hydrogeneringsproces dat ongewenste elementen uit de grondstoffen verwijdert en de brandstofkwaliteit verbetert.

Lees meer over HVO diesel

HVO100:

Hydrotreated Vegetable Oil 100 (HVO 100) verwijst naar Hydrotreated Vegetable Oil met een mengverhouding van 100%. Dit betekent dat HVO 100 een pure en onverdunde vorm van hernieuwbare brandstof is. Het kan direct worden gebruikt als een vervanger voor fossiele dieselbrandstof, zonder enige menging met andere brandstoffen, daarom wordt dit product geprezen vanwege zijn potentieel om de uitstoot van broeikasgassen en schadelijke stoffen te verminderen, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor bedrijven en voertuigvloten die streven naar verduurzaming.

HVO20:

HVO20 daarentegen is een mengsel van 80% fossiele dieselbrandstof en 20% HVO. HVO-brandstof wordt gemengd met conventionele diesel om een brandstofmengsel te creëren dat duurzamer is dan pure fossiele diesel. Het gebruik van HVO 20 kan de uitstoot van broeikasgassen en andere verontreinigende stoffen verminderen, zij het in mindere mate dan bij HVO 100. HVO 20 biedt een tussenoplossing voor bedrijven en voertuigvloten die geleidelijk willen overstappen op duurzamere brandstoffen.

Belangrijkste verschillen tussen hvo100 en hvo20:

Het belangrijkste verschil tussen HVO100 en HVO20 is de mengverhouding van HVO in de brandstof. HVO 100 is onverdund en bestaat volledig uit hernieuwbare brandstof, terwijl HVO 20 een mengsel is van 20% HVO en 80% fossiele diesel. Dit resulteert in verschillen in de mate van emissiereductie en duurzaamheidsvoordelen.

Conclusie:

Zowel HVO 100 als HVO 20 zijn vormen van duurzame brandstoffen die een alternatief bieden voor conventionele diesel. HVO 100 is een pure en onverdunde vorm van hernieuwbare brandstof, terwijl HVO 20 een mengsel is van HVO en fossiele diesel. Beide brandstoffen dragen bij aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en schadelijke stoffen, zij het in verschillende mate. De keuze tussen HVO 100 en HVO 20 hangt af van de specifieke behoeften en duurzaamheidsdoelstellingen van een bedrijf of voertuigvloot.

HVO diesel bestellen

Heb jij vandaag nog advies?

Onze adviseurs staan klaar om te helpen bij het vinden van de beste oplossing voor uw organisatie. Van het optimaliseren van jouw brandstofverbruik tot het verminderen van uw CO2-uitstoot. Wij hebben de kennis en expertise om jouw bedrijf de energie te geven om verder te komen.

Heb jij behoefte aan een professionele analyse van jouw machinepark om te bepalen welke brandstoffen en smeermiddelen het beste aansluiten bij jouw specifieke bedrijfsdoelstellingen of wil je meer weten over ons assortiment? Neem dan vrijblijvend contact op met onze ervaren adviseurs. Wij helpen graag om de prestaties van jouw machinepark te verbeteren en stilstand te voorkomen.

Neem contact op

Leverancier van brandstof, smeermiddelen, tankpassen, propaan en AdBlue.

Leverancier van brandstof, smeermiddelen, tankpassen, propaan en AdBlue

Bestellen

Wij geven energie om bedrijven vooruit te helpen. Met ons uitgebreide wagenpark van 15 tankauto’s , voorzien we jou graag van de benodigde energie, altijd en overal.

Meer informatie
brandstof bestellen

Groothandel

Brandstof bestellen

Profiteer van snelle levering, uitstekende service en competitieve prijzen. Met slechts een paar klikken ben je verzekerd van een snelle en betrouwbare levering van brandstof op elke gewenste locatie.

Meer informatie
Van Staveren Brandstofgroothandel

Agrarisch

Sectoren

(Bio)brandstoffen, smeermiddelen, propaan en AdBlue op jouw thuistankinstallatie of werklocatie afgestemd op de landbouwsector. Van Staveren levert ondersteuning op maat.

Meer informatie

Energietransitie

Wij veranderen mee

Schoon rijden voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar maken. Zodat we samen door duurzame mobiliteit kunnen bijdragen aan een schonere wereld.

Meer informatie