fbpx
HomeKennisbankToepassingen van HVO-diesel: Een diepgaande verkenning
Toepassingen van HVO-diesel

26 april 2024

Toepassingen van HVO-diesel: Een diepgaande verkenning

HVO-diesel, een veelbelovend alternatief voor conventionele dieselbrandstof, vindt een breed scala aan toepassingen in diverse sectoren, variërend van personenauto’s tot vrachtwagens, bussen en landbouwvoertuigen. Als trotse distributeur van Shell bieden wij een uitgebreide gids over Renewable diesel (HVO diesel) voor (landbouw)voertuigen. Laten we eens nader bekijken welke HVO-variant geschikt is voor welke toepassingen, met specifieke aandacht voor vrachtwagens en landbouwvoertuigen.

 1. Personenauto’s:

HVO-diesel wordt steeds populairder als brandstof voor personenauto’s vanwege zijn schone verbranding en lagere emissies. Moderne personenauto’s met geavanceerde dieselmotoren kunnen probleemloos gebruikmaken van HVO 100. Bijvoorbeeld, de nieuwste Euro 6-dieselmotoren, zoals die van Volkswagen (bijvoorbeeld de TDI-modellen), Audi (TDI Ultra), en Mercedes-Benz (BlueTEC), zijn ontworpen om te werken met pure HVO-brandstof. Voor oudere dieselauto’s kan HVO 20 een geschiktere optie zijn, omdat deze mogelijk niet zijn aangepast voor pure HVO.

toepassingen van HVO 100 voor personenauto’s:

Moderne personenauto’s met geavanceerde dieselmotoren zijn uitstekend geschikt voor het gebruik van HVO 100. Voorbeelden van auto’s die ontworpen zijn om te werken met pure HVO zijn onder andere de Volkswagen Passat TDI, Audi A4 TDI, en Mercedes-Benz E-Klasse BlueTEC. Deze auto’s bieden indrukwekkende prestaties en emissiereducties, met een CO2-reductie tot wel 90% in vergelijking met fossiele diesel.

toepassingen van HVO 20 voor personenauto’s:

Voor oudere dieselauto’s kan HVO 20 een geschiktere optie zijn vanwege mogelijke compatibiliteitsproblemen met pure HVO. Auto’s zoals de BMW 3-serie, Ford Focus TDCi en Volvo V60 D4 kunnen profiteren van het gebruik van HVO 20, met aanzienlijke emissiereducties en brandstofbesparingen.

 1. Vrachtwagens:

Vrachtwagens vormen een belangrijke doelgroep voor het gebruik van HVO-diesel vanwege hun grote brandstofverbruik en impact op het milieu. Moderne zware vrachtwagens met Euro 6-motoren kunnen gebruikmaken van HVO 100 zonder enige aanpassing. Neem bijvoorbeeld de Volvo FH-serie, Scania R- en S-serie, en DAF XF. Deze voertuigen zijn specifiek ontworpen om te werken met pure HVO-diesel en bieden indrukwekkende prestaties en emissiereducties. Voor oudere vrachtwagens met Euro 5-motoren kan HVO 20 een geschiktere optie zijn, hoewel sommige Euro 5-motoren ook HVO 100 kunnen gebruiken.

toepassingen van HVO 100 voor vrachtwagens :

Moderne zware vrachtwagens met Euro 6-motoren zijn ontworpen om te werken met pure HVO-brandstof. Voorbeelden van vrachtwagens die geschikt zijn voor HVO 100 zijn de Volvo FH-serie, Scania R- en S-serie, en MAN TGX. Deze vrachtwagens bieden niet alleen indrukwekkende emissiereducties, maar ook brandstofbesparingen en verbeterde prestaties, met een CO2-reductie tot wel 90%.

toepassingen van HVO 20 voor vrachtwagens:

Voor oudere vrachtwagens met Euro 5-motoren kan HVO 20 een geschikte optie zijn. Vrachtwagens zoals de Mercedes-Benz Actros, DAF XF, en Renault Trucks T zijn compatibel met HVO 20 en kunnen aanzienlijke emissiereducties realiseren, zij het mogelijk iets minder dan bij gebruik van pure HVO.

 1. Bussen:

Bussen die worden gebruikt voor openbaar vervoer of langeafstandsreizen kunnen profiteren van het gebruik van HVO-diesel. Voor moderne bussen met Euro 6-motoren, zoals de MAN Lion’s City en Mercedes-Benz Citaro, is HVO 100 de ideale brandstofkeuze. Deze bussen zijn specifiek ontworpen om te werken met pure HVO en bieden aanzienlijke emissiereducties en verbeterde prestaties. Oudere bussen met Euro 5-motoren kunnen ook gebruikmaken van HVO 100, maar HVO 20 kan een geschiktere optie zijn, afhankelijk van de motorconfiguratie en het milieubeleid.

toepassingen van HVO 100 voor bussen:

Moderne stads- en langeafstandsbussen met Euro 6-motoren kunnen profiteren van het gebruik van pure HVO-brandstof. Voorbeelden zijn de MAN Lion’s City, Volvo 7900 Electric Hybrid, en Solaris Urbino. Deze bussen bieden aanzienlijke emissiereducties en lagere exploitatiekosten, met een CO2-reductie tot wel 90%.

toepassingen van HVO 20 voor bussen:

Voor oudere bussen met Euro 5-motoren kan HVO 20 een geschikte optie zijn. Bussen zoals de Iveco Crossway, Mercedes-Benz Citaro, en VDL Citea zijn compatibel met HVO 20 en kunnen nog steeds aanzienlijke emissiereducties realiseren.

 1. Landbouwvoertuigen:

In de landbouwsector worden diverse voertuigen gebruikt, zoals tractoren, oogstmachines en transportvoertuigen. Moderne landbouwvoertuigen met geavanceerde motortechnologie kunnen profiteren van het gebruik van pure HVO (HVO 100). Neem bijvoorbeeld de John Deere 6R-serie en de Fendt Vario-serie. Deze tractoren zijn ontworpen om te werken met HVO 100 en bieden aanzienlijke emissiereducties en brandstofbesparingen. Oudere landbouwvoertuigen met oudere motoren kunnen echter beter presteren met een mengsel van HVO 20 en conventionele diesel.

toepassingen van HVO 100 voor landbouwvoertuigen:

Moderne landbouwtractoren en machines met geavanceerde motortechnologie kunnen gebruikmaken van pure HVO-brandstof. Voorbeelden zijn de John Deere 6R-serie, Fendt Vario-serie, en Claas Axion. Deze voertuigen bieden niet alleen aanzienlijke emissiereducties, maar ook verbeterde prestaties en brandstofefficiëntie, met een CO2-reductie tot wel 90%.

toepassingen van HVO 20 voor landbouwvoertuigen:

Voor oudere landbouwvoertuigen met Euro 5-motoren kan HVO 20 een geschikte optie zijn. Tractoren zoals de Case IH Puma, New Holland T7-serie, en Massey Ferguson MF 6700-serie kunnen profiteren van het gebruik van HVO 20, met lagere emissies en brandstofkosten.

Conclusie:

HVO-diesel biedt een veelbelovende oplossing voor het verminderen van de milieu-impact van verschillende soorten voertuigen, waaronder personenauto’s, vrachtwagens, bussen en landbouwvoertuigen. Zowel HVO 20 als HVO 100 kunnen worden gebruikt in diverse toepassingen, afhankelijk van de voertuigspecificaties, motortechnologie en milieubeleid. Als een veelzijdige en duurzame brandstof draagt HVO-diesel bij aan een schonere en duurzamere toekomst voor transport en landbouw.

HVO diesel tanken aan de pomp? bekijk onze locaties

Op zoek naar een milieuvriendelijk alternatief voor conventionele dieselbrandstof? Zoek niet verder! Bij onze tankstations vind je hoogwaardige HVO-diesel die bijdraagt aan een schonere en groenere toekomst.

Locaties met HVO diesel >

Bezoek ons tankstation en ontdek de voordelen van HVO-diesel:
 • Verminderde CO2-uitstoot
 • Verbeterde prestaties van je voertuig
 • Geen aanpassingen aan je dieselvoertuig nodig
 • Bijdragen aan een circulaire economie

HVO diesel bestellen voor jouw bedrijf?

Wil je jouw bedrijf een groenere draai geven? Kies dan voor onze groothandel in HVO-diesel en maak een verschil voor het milieu en jouw bedrijf. Onze bulkleveringen van HVO-diesel zijn perfect voor thuistankinstallaties en bieden een duurzaam alternatief voor conventionele dieselbrandstof.

HVO Diesel Bestellen >

Voordelen van onze groothandel in HVO-diesel:
 • Duurzame brandstofkeuze voor jouw bedrijf
 • Eenvoudige integratie in bestaande tankinstallaties
 • Verminderde CO2-uitstoot en positieve impact op het milieu
 • Betrouwbare bulkleveringen voor continu gebruik

Maak vandaag nog de overstap naar HVO-diesel en geef jouw bedrijf een groen tintje! Neem contact met ons op voor meer informatie en ontdek hoe we jou kunnen helpen bij het verduurzamen van jouw brandstofvoorziening.

De complete gids voor HVO diesel

HVO diesel meest uitgebreide uitleg

In deze uitgebreide gids leer je écht alles over HVO diesel

Meer informatie
De voor- en nadelen van HVO diesel

De voor- en nadelen van Renewable diesel

Renewable diesel is een volledig hernieuwbare en duurzame brandstof, die tot wel 90%* (CO2) reduceert.

Meer informatie
Wat is het verschil tussen HVO en Fossiele diesel?

Het verschil tussen HVO en Fossiele diesel?

In deze blog vertellen we de verschillen tussen HVO en fossiele diesel uitgebreid toe.

Meer informatie

Energietransitie

Wij veranderen mee

Schoon rijden voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar maken. Zodat we samen door duurzame mobiliteit kunnen bijdragen aan een schonere wereld.

Meer informatie