fbpx
HomeBedrag tot wel €200 afgeschreven na het tanken

Betaal garantie

Bedrag tot wel €200 afgeschreven na het tanken

“Ik heb getankt bij een onbemand tankstation. Hierbij is een bedrag tot wel €200,- afgeschreven. Hoe kan dit?” Dit is een vraag die wij vaker krijgen en wij leggen je graag uit wat het betekent als er zo’n groot bedrag wordt afgeschreven en wat er gedaan kan worden als dit niet gelijk teruggestort wordt.

 • Bankpas: tot € 200,00
 • Visa + Mastercard: tot € 125,00
 • American Express: tot € 150,00

Als je tankt bij een onbemand tankstation in Nederland met een bankpas of creditcard, dan reserveert de bank een bedrag tot € 200,-. Van tevoren staat nog niet vast hoeveel jij gaat tanken. Daarom brengt de bank genoeg geld in reservering. Dit noem je pre-autorisatie. Het is eigenlijk een soort borg.

Als de betaalpas is goedgekeurd wordt de pomp vrijgegeven en kan er getankt worden. Wanneer je klaar bent met tanken wordt enkel het bedrag waarvoor je daadwerkelijk getankt hebt afgeschreven. Het verschil tussen het bevroren bedrag van €200,- en de daadwerkelijke transactie wordt dus op de achtergrond teruggeboekt.

Storing betalingsverkeer

Wanneer er een (korte) storing in het betalingsverkeer is, kan het voorkomen dat de reservering langer vast blijft staan. Je ziet dat dan op jouw online betalingsoverzicht, meestal aangeduid met een *. Dit kan enkele minuten duren, in sommige gevallen een paar dagen. Het kan ook zo zijn dat de reservering na het opnieuw laden van de internetpagina weer verdwenen is, omdat je betaling inmiddels op de juiste wijze is verwerkt.  Indien dit niet het geval is, adviseren wij jou om contact op te nemen met je bank. Alleen je eigen bank kan de reservering opheffen!

Wat als ik minder saldo heb dan het te bevriezen bedrag?

Je hebt nog maar €40,- op je rekening. Dan is het nog steeds mogelijk om te tanken. De bank kan niet meer een bedrag van €200,- bevriezen. Daarom bevriest de bank dan een bedrag wat een euro minder is dan je saldo. In dit geval is dat dus €39,-. Je kan vervolgens voor maximaal dit bedrag tanken.

Contact

Wanneer het voorkomt dat je het gereserveerde bedrag na enige tijd nog niet terug hebt raden wij aan om contact op te nemen met de bank. Alleen de bank kan de reservering opheffen. Het is natuurlijk altijd mogelijk om voor dit soort zaken ons contact formulier in te vullen. Let er dan wel op dat je bij de melding een foto van de bijhorende tankbon toevoegt, hierop staan alle gegevens die we nodig hebben.

 1. Hieronder vind je de directe link naar de contactgegevens van de bekende banken:
 2. ABN Amro Bank
 3. ING Bank
 4. Rabobank
 5. SNS Bank
 6. ASN Bank
 7. Regio Bank
 8. Triodos Bank
 9. Knab

Bedrag van €125,- gereserveerd?

maandag 9 augustus 2021

“Ik heb getankt bij een onbemand tankstation. Hierbij is een bedrag van €125,- afgeschreven. Hoe kan dit?”

Meer informatie

Contact

Neem contact op

Voor vragen, opmerkingen of klachten kun je contact met ons opnemen. Wij zullen tijdens werkdagen zo spoedig mogelijk reageren.

Meer informatie

Energietransitie

Wij veranderen mee

Schoon rijden voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar maken. Zodat we samen door duurzame mobiliteit kunnen bijdragen aan een schonere wereld.

Meer informatie