fbpx
HomeNieuwsBedrag van €125,- gereserveerd?

9 augustus 2021

Bedrag van €125,- gereserveerd?

“Ik heb getankt bij een onbemand tankstation. Hierbij is een bedrag van €125,- afgeschreven. Hoe kan dit?” Dit is een vraag die wij vaker krijgen en wij leggen u graag uit wat het betekent als er zo’n groot bedrag wordt afgeschreven en wat er gedaan kan worden als dit niet binnen 5 dagen is teruggestort.

Wat is pre-autorisatie?

Op het moment dat er getankt gaat worden bij een onbemand tankstation, dient de betaalpas met pincode ingegeven te worden. Op deze manier worden de gegevens van een pinpas nagetrokken door het systeem en wordt er ook gekeken of de klant wel voldoende geld op zijn rekening heeft staan voor het betalen van de af te nemen brandstof. Omdat er nog niet zeker is welk bedrag er aan brandstof getankt gaat worden, vraagt het systeem goedkeuring aan de bank welke vervolgens een bedrag van de rekening wordt gereserveerd. Dit is meestal 125 of 150 euro. Als het tanken voltooid is wordt het getankte bedrag van deze reservering afgehaald en wordt het resterende bedrag weer teruggestort.

Hoe lang duurt dit?

Vaak merk je niets van de pre-autorisatie en wordt het geld direct teruggestort. Het kan zijn dat het geld langer gereserveerd blijft. Dit kan oplopen tot een vertraging van 5 dagen. Mocht dit bedrag na deze dagen nog niet teruggestort zijn, raden wij aan om contact op te nemen met uw bank. Zij kunnen dit voor je bekijken en navraag doen bij het bedrijf dat de transacties van betaalautomaten verzorgd.

Wat als ik minder saldo heb dan het te bevriezen bedrag?

Voorbeeld:
Je hebt nog maar €40,- op je rekening. Dan is het nog steeds mogelijk om te tanken. De bank kan niet meer een bedrag van €150,- bevriezen. Daarom bevriest de bank dan een bedrag wat een euro minder is dan je saldo. In dit geval is dat dus €39,-.

Werken bij

Barst jij van de energie?

Werken bij Staveren is gewoon goed werk! Met een team van 170 betrokken en gedreven medewerkers voorzien we elke dag mensen van energie.

Meer informatie

Voordelig zakelijk tanken

Van Staveren tankkaart

Grip op de (brandstof) kosten van jouw wagenpark én overzicht in de administratie? Dat kan met de Van Staveren Tankkaart.

Meer informatie

Acties

Acties en aanbiedingen

Ontdek onze geweldige kortingen! Bekijk het overzicht hieronder voor de huidige acties en aanbiedingen. Profiteer snel en bespaar!

Meer informatie

Energietransitie

Wij veranderen mee

Schoon rijden voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar maken. Zodat we samen door duurzame mobiliteit kunnen bijdragen aan een schonere wereld.

Meer informatie