fbpx
HomeTanken & LadenBrandstoffenDiesel EN590

De goede standaard

Diesel EN590

De standaard diesel bij Tanks S, is ontwikkeld om de brandstofefficiëntie te verhogen. Het tegengaan van vuilafzetting wordt bij moderne dieselmotoren steeds belangrijker. Afzettingen op injectoren kunnen leiden tot onvolledige verbranding, waardoor het rendement daalt en de emissies van schadelijke stoffen in het uitlaatgas toenemen. De reinigende toevoegingen in de dieselbrandstof bij Tank S zorgen voor een schoner brandstofsysteem en een goede werking van de injectoren. Hierdoor wordt een volledigere verbranding verkregen, waardoor brandstof wordt bespaart. Dankzij de toegevoegde anti-schuim additief wordt de tanktijd aanzienlijk verkort en is er tevens minder kans op spatten en morsen.

Direct Diesel EN590 bestellen

EN590 Normering

Traditionele of conventionele diesel wordt gekeurd volgens de EN590 normering. In geheel Europa is dit de normering waarin staat beschreven waar diesel aan moet voldoen. Wanneer diesel de EN590 normering krijgt betekent dit dat deze van voldoende kwaliteit is om gebruikt te worden in dieselmotoren. Vrijwel alle motor- en voertuigfabrikanten conformeren zich aan deze normering. De Diesel EN590 die van Staveren aan u levert voldoet vanzelfsprekend aan deze normering.

Bijmengverplichting (B7)

Diesel EN590 mag tot 7% biodiesel bevatten. Deze diesel wordt ook wel B7 genoemd. Elke dieselauto is geschikt voor B7 brandstof. Om aan de bijmengverplichting van de overheid te voldoen wordt er aan de conventionele diesel biodiesel bijgemengd. Biodiesel is een hernieuwbare brandstof, gemaakt uit grondstoffen of afvalstoffen van biologische oorsprong.

De voordelen van onze standaarddiesel:

  • Minder uitstoot van schadelijke stoffen in het uitlaatgas
  • Lager brandstofverbruik
  • Goede wintereigenschappen
  • Sneller tanken door geringe schuimvorming.

Veiligheidsinformatieblad

Tankstations

Zoek een tankstation bij jou in de buurt

Vind hier een Van Staveren tankstation in de buurt.

Meer informatie

Euro 95 (E10)

De goede standaard

Euro 95 is de standaard benzine van Tank S. Deze benzine is ontwikkeld om brandstofefficiëntie te verhogen.

Meer informatie

HVO100

Een goede stap naar duurzaam rijden

HVO is een fossielvrije brandstof die schoner en duurzamer is dan fossiele brandstof

Meer informatie

Energietransitie

Wij veranderen mee

Schoon rijden voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar maken. Zodat we samen door duurzame mobiliteit kunnen bijdragen aan een schonere wereld.

Meer informatie