fbpx
HomeNieuwsWe zijn op de goede weg

15 september 2021

We zijn op de goede weg

De brandstofbranche is de campagne ‘We zijn goed op weg’ gestart. Daarmee wil de NOVE (Nederlandse Organisatie voor de Energiebranche) namens haar leden Nederland bewust maken wat er al gebeurt om de CO2-uitstoot van vervoermiddelen, werktuigen en machines te reduceren. Er is veel aandacht voor elektrificatie. Dat is een belangrijke stap richting een CO2-neutrale wereld, maar voor de korte termijn zijn er ook andere oplossingen.

Ben jij benieuwd hoeveel CO₂ jij al bespaart? Reken het uit op wezijngoedopweg.nl.

Wie bijvoorbeeld benzine of diesel tankt, tankt al tot tien procent biobrandstof. Niet iedereen is zich daarvan bewust. Groengas kan zelfs voor 100% biologisch getankt worden en HVO 100 komt tot 90% CO2-reductie.

Huidig wagenpark

Het voordeel van biobrandstoffen is dat ze gebruikt kunnen worden in het bestaande wagen- en vaartuigpark. De overheid wil op termijn af van de voertuigen met verbrandingsmotor. Maar met de huidige 10 miljoen voertuigen in Nederland met verbrandingsmotor kunnen we ook al 10 tot 30% CO2-reductie realiseren. Die bestaande voertuigen inzetten met een biobrandstof is juist heel duurzaam. De brandstofbranche blijft alternatieve brandstoffen verder ontwikkelen, zodat energiedragers – zoals benzine en diesel – voor een steeds groter deel uit CO2-neutrale brandstoffen bestaan.

Werken bij

Barst jij van de energie?

Werken bij Staveren is gewoon goed werk! Met een team van 170 betrokken en gedreven medewerkers voorzien we elke dag mensen van energie.

Meer informatie

Voordelig zakelijk tanken

Van Staveren tankkaart

Grip op de (brandstof) kosten van jouw wagenpark én overzicht in de administratie? Dat kan met de Van Staveren Tankkaart.

Meer informatie

Acties

Acties en aanbiedingen

Ontdek onze geweldige kortingen! Bekijk het overzicht hieronder voor de huidige acties en aanbiedingen. Profiteer snel en bespaar!

Meer informatie

Energietransitie

Wij veranderen mee

Schoon rijden voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar maken. Zodat we samen door duurzame mobiliteit kunnen bijdragen aan een schonere wereld.

Meer informatie