fbpx
HomeNieuwsUitbreiding Zero Emissie Witteveen en Van Staveren

6 oktober 2022

Uitbreiding Zero Emissie Witteveen en Van Staveren

Met het in gebruik nemen van een nieuw oplaadpunt in Emmeloord zetten Witteveen Mobiliteitsgroep uit Lemmer en N. van Staveren B.V. de volgende stap in duurzaam en Zero Emissie vervoer in Emmeloord en omgeving. Beide bedrijven gaan een nieuwe samenwerking aan om in de Noordoostpolder bij te dragen aan de energietransitie.

Witteveen Mobiliteitsgroep is volledig gespecialiseerd doelgroepen vervoer en rijdt al met een aanzienlijk deel van haar wagenpark elektrisch en daarmee uitstootvrij. Witteveen zocht in Emmeloord een locatie voor het opladen van nieuwe elektrische 8-persoons voertuigen. Het nieuwe Van Staveren Oplaadpunt bij Shell Lange Dreef bood hierbij uitkomst. Witteveen maakt met een poule van voertuigen permanent gebruik van het oplaadpunt. Zodra na een dienst de batterij van een voertuig bijgeladen moet worden wisselt de chauffeur zijn voertuig met een voertuig die aan de lader staat.

Binnenkort wordt een tweede publiekelijke laadfaciliteit op dezelfde locatie in gebruik genomen. Hiervan kunnen winkelend publiek en zakelijke rijders gebruik maken. De twee publieke AC laadpalen leveren een maximaal vermogen van 22kWh. Aan iedere paal kunnen twee voertuigen tegelijk laden. Binnen haar netwerk gaat Van Staveren, zodra het energienet dit toelaat, meerdere (snel)laad locaties openen. Afgelopen week is het snellaadplein in Almere Buiten in gebruik genomen. Ook van deze locatie zal Witteveen Mobiliteitsgroep voor verdere verduurzaming van haar wagenpark gebruik gaan maken.

 

 

Werken bij

Barst jij van de energie?

Werken bij Staveren is gewoon goed werk! Met een team van 170 betrokken en gedreven medewerkers voorzien we elke dag mensen van energie.

Meer informatie

Voordelig zakelijk tanken

Van Staveren tankkaart

Grip op de (brandstof) kosten van jouw wagenpark én overzicht in de administratie? Dat kan met de Van Staveren Tankkaart.

Meer informatie

Acties

Acties en aanbiedingen

Ontdek onze geweldige kortingen! Bekijk het overzicht hieronder voor de huidige acties en aanbiedingen. Profiteer snel en bespaar!

Meer informatie

Energietransitie

Wij veranderen mee

Schoon rijden voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar maken. Zodat we samen door duurzame mobiliteit kunnen bijdragen aan een schonere wereld.

Meer informatie