BTW terugvragen

Teruggaaf BTW op brandstof alléén mogelijk met tankpas

De Van Staveren Business Card heeft verschillende voordelen. De tankpas biedt gemak in gebruik, inzicht in het verbruik en een online overzicht van de facturen. Maar de tankpas heeft ook nóg een voordeel. Via de tankpas op de naam van uw bedrijf is het mogelijk om BTW op de brandstof terug te ontvangen.

Omdat de tankpas op naam van de onderneming staat, is het voor de belastingdienst duidelijk dat het om een zakelijke transactie gaat. U hoeft geen bonnetjes meer te verzamelen omdat u per periode één overzicht ontvangt van alle tankbeurten. Het is namelijk net iets ingewikkelder om uw BTW terug te krijgen na een tankbeurt dan bij een 'normale' aankoop. Op tankbonnen is namelijk geen naam en adres van de afnemer vermeld, een vereiste van de belastingdienst. Hierdoor worden de tankbonnen niet meer goedgekeurd. De tankpas kan ook gebruikt worden voor het wassen van de auto of shopaankopen.

Als u een tankpas op naam van uw bedrijf aanschaft is het mogelijk om de BTW op uw tankbeurten terug te krijgen. U ontvangt van ons tweemaandelijks een factuur voor alle tanktransacties. De belastingdienst erkent deze factuur. Op deze manier kunt u dit indienen als kostenpost en ontvangt u uw BTW op brandstof terug.