HomeVan StaverenWerken bijVacature

Finance Manager

Vacature

Er is werk aan de winkel als Finance Manager bij Van Staveren in Emmeloord. De organisatie bevindt zich in een transitiefase en dit brengt veel uitdagingen met zich mee voor de afdeling Finance & Control. Als Finance Manager ben je onderdeel van het MT. De organisatie maakt zich klaar voor de toekomst. We bevinden ons in een wereld waarin we ons meer bewegen in de richting van duurzaam en energie-efficiënt vervoer. Stilstand is achteruitgang in deze dynamische sector. Van Staveren richt zich volledig op nieuwe manieren van transport, nieuwe manieren om in energie te voorzien en nieuwe businessmodellen. De doelstelling is: verwachtingen overtreffen!

Heb jij zin om aan boord te stappen van deze snel rijdende trein? Ben jij een Finance Manager die ook de pet van financial- en business controller kan opzetten? Lees snel verder!

De organisatie

Dit jaar bestaat Van Staveren 75 jaar. Van Staveren exploiteert 35 tankstations onder de merken Tanks S en Shell. Het team bestaat uit 85 betrokken en gedreven medewerkers. Het bedrijf kent 12 carwash locaties en 15 shops. Onlangs is het nieuwe food concept Jitha’s gelanceerd.

“Wij zijn meer dan een tankstation, wij zijn Van Staveren”.

Van Staveren is een echt familie bedrijf met sterke normen en waarden. De huidige generatie die aan het roer staat, zorgt voor een frisse wind in de organisatie en is gericht op de toekomst! Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe strategie en daarbij uit voortvloeiende organisatie veranderingen.

De functie

Als Finance Manager bij Van Staveren draai je de eerste periode mee in de dagelijkse operatie om de huidige werkwijzen en processen te doorgronden en de branche specifieke kenmerken m.b.t. finance & control goed te begrijpen. De ‘brandstofwereld’ en ‘retailwereld’ kennen elk hun specifieke aandachtspunten. In deze functie stuur je een assistent controller en 3 administratief medewerkers aan. De afdeling verwerkt ook de HR juridische zaken, personeelsadministratie en salarisverwerking.

De eerste uitdaging die aan je aangaat is op het gebied van Financial Control. De huidige rapportages zijn toe aan uitbreiding en versnelling, bijvoorbeeld door de implementatie van een BI-tool. Je verwerkt deze data in heldere rapportages en adviseert de directie en andere MT-leden. In eerste instantie besteed je relatief veel tijd aan het beantwoorden van vragen uit diverse hoeken van de organisatie; mettertijd zal dit verminderen omdat er door jou meer structuur gebracht zal gaan worden in bijvoorbeeld de (operationele) processen en het rapportageproces door middel van de implementatie van nieuwe systemen.

Zodra Financial Control op orde is, pak je in nauwe samenwerking met de directeur diverse verbetertrajecten op. Dit heeft vooral betrekking op het herinrichten en verbeteren van processen en de mogelijke implementatie van een nieuw ERP-pakket. Tevens word je steeds meer, vanuit finance, de sparringpartner (business controller) voor de directeur.

Voor wie

De Finance Manager die wij zoeken, is een echte doorzetter met een ondernemend karakter. De transitie die Van Staveren doormaakt, vraagt veel van de mensen, processen en systemen. Dit vergt geduld, drive en vasthoudendheid van een Finance Manager. Vanuit de directie is er budget en motivatie om efficiencyslagen te maken, je krijgt ruimte, tijd en vertrouwen!

Verder over jou:

  • Je bent analytisch en cijfermatig sterk;
  • Je beschikt over een goed ontwikkelde organisatiesensitiviteit;
  • Je beschikt over een afgeronde bedrijfseconomische- of accountancy opleiding op HBO niveau;
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het aansturen en begeleiden van verbeterprojecten, bijvoorbeeld op het gebied van AO/IC;
  • Leidinggevende ervaring is een pré. Daarnaast is deze functie ook een mooie kans voor een ervaren Financial Controller die de stap wil maken naar Finance Manager;
  • Je kunt goed prioriteiten stellen en bent er op gericht om samen gestelde doelen te halen en daarmee bij te dragen aan de verdere professionalisering van de organisatie.

Voorwaarden

Het betreft een functie voor 32 tot 40 uur. Je krijgt veel vrijheid om de functie naar eigen inzichten in te vullen. Het bruto jaarsalaris voor deze functie bedraagt max € 85.000,-.

Soliciteren

Wij zijn nieuwsgierig naar jou, bel voor meer informatie. De werving en selectie voor deze functie wordt verzorgd door Maudy Hellendoorn. Interesse? Neem gerust contact op 06-45302018 of mail je CV naar: maudy.hellendoorn@talentincontrol.nl.

Werken bij

Gewoon, goed werk

Werken bij Staveren is gewoon goed werk! Met een team van 85 betrokken en gedreven medewerkers voorzien we elke dag mensen van energie.

Meer informatie

Voordelig zakelijk tanken

Van Staveren tankkaart

Grip op de (brandstof) kosten van jouw wagenpark én overzicht in de administratie? Dat kan met de Van Staveren Tankkaart.

Meer informatie

Acties

Leuke acties en aanbiedingen

In het overzicht hieronder vind je welke acties er momenteel lopen.

Meer informatie

Energietransitie

Wij veranderen mee

Schoon rijden voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar maken. Zodat we samen door duurzame mobiliteit kunnen bijdragen aan een schonere wereld.

Meer informatie