Van Staveren en Shell intensiveren samenwerking

maandag 5 maart 2018

Van Staveren en Shell tekenden op 27 februari 2018 een nieuwe overeenkomst die de samenwerking verder zal intensiveren. "Shell is al meer dan 70 jaar onze partner. We zijn tot een goede overeenstemming gekomen waardoor we met elkaar de uitdagingen van verandering én vernieuwing in de brandstofmarkt met vertrouwen tegemoet zien. Onze beide kernwaarden lopen naadloos in elkaar over. Elkaar verder helpen was en is nog steeds ons uitgangspunt", zegt Van Staveren.

Voorbereid zijn op de toekomst. Dat is één van de opdrachten die directeur Jitha van Staveren op zich nam, nadat zij in 2016 het familiebedrijf overnam. De intensievere samenwerking is daar een volgende stap in. Dit heeft gevolgen voor enkele van de 37 tankstations van Van Staveren. In juli 2018 gaan de bemande locaties: Esso Almere Buiten, Tank S Randweg (Emmeloord), Tank S Nijkerk en Tank S Lelystad omgekleurd worden naar Shell. Dit geldt voor zowel het voorterrein als de shop. Bovendien zal Van Staveren dit jaar op twee locaties starten met Deli by Shell, het nieuwe shop- en bakery concept van Shell.

De tankstations Shell Swifterbant en Shell Lange Dreef (Emmeloord) worden Shell Express-locaties. Van Staveren is hiermee de eerste Shell-dealer die dit concept gaat exploiteren. De medewerkers die hier nu nog werken, worden ingezet op andere locaties van Van Staveren. Voor de afdeling Groothandel geldt dat Van Staveren het Shell-product aan blijft bieden. Ook hierin vinden de partners elkaar, door kennis van brandstof en smeermiddelen in combinatie met de kennis van de lokale markt met elkaar te delen. De intensievere samenwerking betekent overigens niet dat de schelp van Shell op het hoofdkantoor van Van Staveren in Emmeloord komt te staan. "Integendeel, het familiebedrijf blijft juist Van Staveren heten. We zullen meer met deze naam naar voren treden. Van Staveren is een sterk merk in de regio Flevoland-Friesland en dat willen we verder uitbouwen naar Noordoost-Nederland", aldus Van Staveren.

Samen sterkere toekomst

Van Staveren wil net als Shell een actieve bijdrage leveren aan de energietransitie. Met de intensievere samenwerking zal Van Staveren op lokaal niveau hier een rol in spelen. Gezamenlijk zullen we naar een efficiënter energieverbruik moeten gaan, met een lagere uitstoot van CO2. Nu zetten beide bedrijven al volop in op bijvoorbeeld GTL, LNG en groenere brandstoffen om straks de automobilisten en chauffeurs milieuvriendelijker en efficiënter te laten rijden. "Daar kunnen wij en onze gasten optimaal gebruik van maken", aldus Van Staveren. "Deze hernieuwde samenwerking geeft ons de mogelijkheid onze ambitie waar te maken: groeien in Noordoost-Nederland."

Van Staveren ijzersterke partner

Shell is eveneens verheugd met de uitbreiding van de samenwerking. Retail Dealer Manager van Shell Bertram van den Berg: "Van Staveren is een ijzersterke partner in Midden- en Noord Nederland en door deze stap versterken we het netwerk verder. Bovendien zetten we samen in op groei van nieuwe concepten en energieoplossingen die we reeds op eigen locaties hebben geïntroduceerd. Door deze propositie ook bij dealers aan te bieden zijn we voorbereid op de toekomst, met als doel onderscheidend en innovatief te blijven en dealers optimaal te ondersteunen in veranderingen. Van Staveren is een voorbeeld van een dergelijk partnerschap en met veel focus op gastvrijheid behoort het steevast tot de best presterende Shell-tankstations van Nederland."