fbpx
HomeProductenTransmissie- & tandwielkastolieShell Omala S2 GXShell Omala S2 GX 220
Shell Omala S2 GX 220

Vandaag besteld is morgen geleverd

Shell Omala S2 GX 220

Direct bestellen

DD slash MM slash JJJJ

Shell smeermiddelen

Shell Omala S2 GX 220

Shell Omala S2 GX zijn hoogwaardige ‘extreme-pressure’ (EP) tandwielkastoliën voornamelijk ontworpen voor zwaarbelaste industriële overbrengingen. De uitstekende bescherming tegen hoge belasting, de excellente bescherming tegen micro-pitting en compatibiliteit met elastomeren en verf bieden superieure prestaties in tandwieloverbrengingen met gesloten carter.

  • Verlengde olielevensduur en bespaar op onderhoud
  • Uitstekende bescherming tegen slijtage en micropitting
  • Uitstekend waterafscheidend vermogen
Verlengde olielevensduur dankzij de oxidatiestabiliteit en bescherming tegen thermische belasting

Shell Omala S2 GX oliën zijn geformuleerd om een uitstekende thermische en oxidatiestabiliteit gedurende de onderhoudsinterval te verzekeren. Ze zijn bestand tegen hoge thermische belasting en vorming van sludge om de olielevensduur te verlengen, zelfs bij oliebadtemperaturen tot 1000C.

Uitstekende bescherming tegen slijtage en micropitting

Shell Omala S2 GX oliën hebben een opmerkelijke bescherming tegen hoge belasting en biedt een verlengde levensduur van de verschillende componenten.

Het systeemefficiëntie wordt behouden door uitstekende waterafscheidend vermogen, weerstand tegen schuimvorming en corrosiebescherming

Shell Omala S2 GX oliën vertonen een uitstekende combinatie van waterafscheidend vermogen en geringe neiging tot schuimvorming. Water in smeerolie is de oorzaak van versnelde corrosie als bron van beschadigingen op de tandwielen en lagers. Shell Omala S2 GX biedt een uitstekende bescherming tegen corrosie, zelfs in de aanwezigheid van vervuiling door zeewater of vaste deeltjes.

De oliën zijn ontworpen om de risico’s van schuimvorming te minimaliseren in de meeste moeilijkste omstandigheden. Bieden een uitstekende ‘shear’ stabiliteit door het behoud van de viscositeit gedurende de gehele onderhoudsinterval. Een verbeterde systeemefficiëntie wordt verkregen door de compatibiliteit met verschillende dichtingsmaterialen en kleefmiddelen om voortijdige falen van afdichtingen te vermijden en aldus lekkage te voorkomen. Shell Omala S2 GX is compatibel met veel voorkomende verfafwerkingen.

Technische informatie

Shell Omala S2 GX technologie biedt een efficiënt 'extremepressure' (EP) additievenpakket waardoor het gebruik ervan op de meeste tandwielkasten (staal op staal), met rechte en schuine vertandingen in gesloten carters toegepast kan worden, alsook zwaar belaste systemen met oliespatsmeringen en circulatiesystemen. Shell Omala S2 GX oliën ook zijn geschikt voor het smeren van niet-tandwiel gerelateerde toepassingen zoals rollagers en andere (staal op staal) onderdelen in met spat- of gedwongen circulatiesystemen.

Shell biedt een breed gamma producten aan voor andere tandwieloverbrengingen die hun eigen specifieke vereisten hebben.

Shell Omala S4 GXV is aanbevolen voor systemen waar een synthetische olie voorgeschreven wordt, waar lange verversingstermijnen gevraagd worden of systemen met een
hoog temperatuurbereik (zowel hoge als lage temperaturen).
Shell Omala S5 Wind 320 wordt aanbevolen voor tandwieloverbrengingen in windturbines.
Voor zwaarbelaste wormwieloverbrengingen wordt het gebruik van Shell Omala S4 WE, Shell Morlina S4 B en Shell Omala S1 W aanbevolen.
Voor overbrengingen in voertuigen wordt het gebruik van de geschikte Shell Spirax smeerolie geadviseerd.
Voor industriële aandrijvingen of andere toepassingen welke gebruik maken van een fijnfiltratie kleiner dan 5 micron, gelieve contact op te nemen met uw lokale Shell Technical
Advisor vooraleer u Shell Omala S2 GX gebruikt.

ISO 12925-1 Type CKD (ISO 220)
ISO 12925-1 Type CKC (ISO 220)
DIN 51517- Part 3 CLP (ISO 220)
AGMA EP 9005- F16 (ISO 220)
AIST (US Steel) 224 (ISO 220)
Fives Cincinnati: P-74 (ISO 220)

Werken bij

Barst jij van de energie?

Werken bij Staveren is gewoon goed werk! Met een team van 170 betrokken en gedreven medewerkers voorzien we elke dag mensen van energie.

Meer informatie

Voordelig zakelijk tanken

Van Staveren tankkaart

Grip op de (brandstof) kosten van jouw wagenpark én overzicht in de administratie? Dat kan met de Van Staveren Tankkaart.

Meer informatie

Acties

Acties en aanbiedingen

Ontdek onze geweldige kortingen! Bekijk het overzicht hieronder voor de huidige acties en aanbiedingen. Profiteer snel en bespaar!

Meer informatie

Energietransitie

Wij veranderen mee

Schoon rijden voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar maken. Zodat we samen door duurzame mobiliteit kunnen bijdragen aan een schonere wereld.

Meer informatie