fbpx
HomeProductenBrandstoffenHVO Diesel
HVO Shell Renewable Diesel
Shell fuelsave diesel
HVO Diesel

Direct bestellen

DD slash MM slash JJJJ

brandstoffen

HVO Diesel

HVO diesel, oftewel HVO (Hydrotreated Vegetable Oils) is een dieselvariant, dat bestaat uit plantaardige oliën en/of vetten die behandeld zijn met waterstof. Door de behandeling van deze oliën en vetten is een alternatieve, hoogwaardige en schone brandstof ontstaan die daarom ook veel duurzamer is dan fossiele brandstoffen. Als erkend Shell-distributeur zijn wij de betrouwbare totaalleverancier voor sectoren zoals landbouw, transport en industrie.

Direct te gebruiken in bestaand wagenpark

HVO is een hernieuwbare dieselbrandstof die voor 100% vervaardigd wordt door slachtafval, bosafval en andere reststoffen uit het plantenrijk. Deze brandstof is in feite een chemische kopie van fossiele diesel en kan, afhankelijk van de mengverhouding, daarom worden gebruikt in conventionele dieselmotoren voor zware voertuigen, zonder dat de motoren moeten worden aangepast. HVO 20 mag ook direct gebruikt worden in iedere dieselmotor waarvoor de EN590 goedkeuring geldt, waardoor geen aanpassingen nodig zijn aan uw wagenpark.

Wat is het verschil tussen HVO en fossiele diesel?

Voordelen van HVO diesel

HVO Diesel is een transitiebrandstof met een aantal grote voordelen:

  • Reductie tot 89% CO2 en lokale emissies zoals fijnstof en NOx
  • HVO B20 voldoet aan de EN590 dieselnorm
  • Verlengen van de levensduur van uw roetfilter en EGR-klep en AdBluesysteem
  • Besparing mogelijk van brandstof, AdBlue en onderhoudskosten
  • Geen aromaten en polyaromaten of zwaveldeeltjes

De voor- en nadelen van HVO diesel

Behaal een CO2-emissie certificaat door HVO 100 te gebruiken

Werkt u ook mee aan CO2-emissiereductie door het gebruik van een alternatieve brandstof? Met het unieke CO2-emissiereductie certificaat van Van Staveren kunt u aantonen dat u met uw organisatie ook meewerkt aan een schonere toekomst Wilt u meer informatie over de voorwaarden? Neem dan gerust contact met ons op.

HVO diesel bestellen

Bestel hoogwaardige HVO-dieselbrandstof eenvoudig en snel bij Van Staveren. Onze HVO-diesel, verkrijgbaar in meerder mengverhoudingen, biedt dan ook een duurzaam alternatief voor fossiele diesel met een lage uitstoot en uitstekende prestaties. Vul het formulier in en wij nemen contact met je op. Liever direct vanuit de pomp? Bekijk de locaties waar HVO aan de pomp verkrijgbaar is

Locaties

Actuele prijzen?

Neem vrijblijvend contact op

Contact

Technische informatie

Milieuvriendelijk

Het gebruik van HVO Diesel B20 zorgt voor een enorme besparing van CO2, fijnstof (PM), NOx en zwavel t.o.v. gewone diesel. Daarmee is HVO Diesel B20 een zeer milieuvriendelijke oplossing. HVO Diesel B20 heeft bovendien een hoog cetaangetal. Afhankelijk van het percentage bijmenging HVO, ligt dit cetaangetal tussen de 51 en 70. Een hoog cetaangetal zorgt voor een snellere en efficiëntere verbranding.

HVO is in grote lijnen een vergelijkbaar product als GTL. Hier wordt geen aardgas, maar plantaardig restafval (vetten en oliën) op een vergelijkbare manier omgezet in dieselolie.

HVO heeft een lagere dichtheid dan conventionele diesel en ook hier ontbreken aromatische stoffen en zwavel. Het bevat af-fabriek geen water en geen bio-oliecomponenten. Ook hier dus een schonere verbranding, minder uitstoot van schadelijke stoffen en een lager geluidsniveau. HVO claimt emissiereducties van 9 procent NOx, 24 procent CO, 30 procent CH en 33 procent PM (roet) bij moderne motoren. Bij oudere motoren kunnen deze reductiewaarden verdubbelen. Met pure HVO claimt de producent een CO2-reductie van 89 procent op basis van WTW (Well to Wheel) en 100 procent op basis van TTW (Tank to Wheel).

De 20- tot 50-procent blends voldoen aan de EN 590-norm en zijn dus officieel toegelaten voor alle dieselmotoren.

HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) is een type hernieuwbare dieselbrandstof dat wordt geproduceerd uit plantaardige oliën of dierlijke vetten. Het getal dat wordt gebruikt om HVO te benoemen, zoals HVO 20 en HVO 100, verwijst naar het percentage hernieuwbare component in de brandstof.

Het belangrijkste verschil tussen HVO 20 en HVO 100 is het percentage hernieuwbare component in de brandstof:

HVO 20: Dit betekent dat de brandstof voor 20% bestaat uit hernieuwbare componenten, terwijl de overige 80% bestaat uit fossiele diesel of andere additieven. HVO 20 is dus een mengsel waarbij 20% van de brandstof afkomstig is van hernieuwbare bronnen.

HVO 100: In dit geval bestaat de brandstof volledig uit hernieuwbare componenten. HVO 100 is een 100% hernieuwbare dieselbrandstof en bevat geen fossiele diesel.

Beide varianten van HVO hebben vergelijkbare eigenschappen en kunnen gebruikt worden als alternatief voor fossiele diesel. Ze hebben een lage uitstoot van schadelijke stoffen, zoals fijnstof en CO2, waardoor ze als milieuvriendelijk worden beschouwd. HVO kan doorgaans zonder aanpassingen worden gebruikt in bestaande dieselmotoren en wordt vaak gebruikt in de transportsector en andere toepassingen waar dieselbrandstof nodig is.

Het kiezen tussen HVO 20 en HVO 100 hangt af van de specifieke vereisten, duurzaamheidsdoelstellingen en beschikbaarheid van de brandstof.

De voor- en nadelen van HVO diesel

HVO is een volledig hernieuwbare en duurzame brandstof, die tot wel 90%* (CO2) reduceert.

Meer informatie
Wat is HVO diesel?

Wat is HVO diesel?

Wat voor brandstof is HVO nu precies? In deze blog beschrijven wij de functionele mogelijkheden van HVO diesel.

Meer informatie
Wat is het verschil tussen HVO100 en HVO20?

Het verschil tussen HVO100 en HVO20?

In deze blog gaan we dieper in op het verschil tussen HVO 100 en HVO 20.

Meer informatie
Wat is het verschil tussen HVO en Fossiele diesel?

Het verschil tussen HVO en Fossiele diesel?

In deze blog vertellen we de verschillen tussen HVO en fossiele diesel uitgebreid toe.

Meer informatie

Energietransitie

Wij veranderen mee

Schoon rijden voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar maken. Zodat we samen door duurzame mobiliteit kunnen bijdragen aan een schonere wereld.

Meer informatie