fbpx
HomeProductenBrandstoffenDiesel EN590
EN590 Diesel Van Staveren Landbouwdiesel
Diesel EN590 Brandstof
Diesel EN590

Direct bestellen

DD slash MM slash JJJJ

brandstoffen

Diesel EN590

Traditionele of conventionele diesel wordt gekeurd volgens de EN590 normering. In heel Europa is dit de normering waarin staat beschreven waar diesel aan moet voldoen. Wanneer diesel deze normering krijgt betekent dit dat deze van voldoende kwaliteit is om gebruikt te worden in dieselmotoren. Vrijwel alle motor- en voertuigfabrikanten conformeren zich daarom ook aan deze normering.

Is het cetaangetal van de diesel hoog genoeg? Zit er niet teveel zwavel in de brandstof? Is het product niet te dik, of te dun? Diesel die Van Staveren u levert voldoet altijd aan de EN590 normering.

Diesel EN590 bestellen

Nabijheid, gemak en kwaliteit komen samen wanneer je ervoor kiest om direct EN590 te bestellen. Met onze snelle en betrouwbare leveringsservice brengen we de hoogwaardige EN590-dieselbrandstof rechtstreeks naar jou, waar en wanneer je het nodig hebt. Profiteer van de gemoedsrust dat je altijd toegang hebt tot een constante voorraad van deze essentiële brandstof, terwijl je direct geniet van het gemak van een naadloze levering. Maak Daarom vandaag nog de keuze voor moeiteloze efficiëntie!

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op. Liever direct vanuit de pomp? Bekijk de locaties waar EN590 Diesel ook aan de pomp verkrijgbaar is

Locaties

Actuele Diesel prijzen?

Neem vrijblijvend contact op

Contact

Technische informatie

FAME

De kwaliteit van diesel moet voldoen aan de Europese richtlijn brandstofkwaliteit en binnen Europa overeengekomen kwaliteitsstandaarden. Daarin is o.a. vastgelegd welke soorten biobrandstoffen mogen worden toegevoegd aan diesel. De meest gebruikte biobrandstoffen in diesel zijn Fatty Acid Methyl Esters (FAME).

FAME is is polair en hierdoor trekt brandstof met FAME makkelijker water en vuildeeltjes aan. Het is daarom belangrijk om regelmatig brandstoffilters te controleren en/of te vervangen. Ook is het zo dat FAME een hoger stolpunt heeft dan normale diesel. Dit betekent dat wanneer het kouder wordt de FAME kan gaan uitvlokken met dichte brandstoffilters als gevolg.

De EN590-normering is een Europese norm die specificaties en kwaliteitseisen vaststelt voor dieselbrandstof die wordt gebruikt in wegvoertuigen met dieselmotoren. Het is de meest gangbare norm voor dieselbrandstof in Europa en wordt ook internationaal erkend.

De EN590-norm stelt verschillende parameters en limieten vast voor eigenschappen zoals het cetangetal (een maat voor de ontstekingskwaliteit van de brandstof), het zwavelgehalte, het gehalte aan aromatische koolwaterstoffen, het vloeipunt (het punt waarbij de brandstof begint te stollen) en het gehalte aan onzuiverheden.

Deze norm heeft tot doel de kwaliteit en compatibiliteit van dieselbrandstof te waarborgen, zodat deze veilig en efficiënt kan worden gebruikt in diverse dieselmotoren. Het helpt ook bij het verminderen van schadelijke emissies en het beschermen van de motorprestaties en de levensduur van voertuigen.

Het is belangrijk op te merken dat de exacte specificaties van de EN590-norm kunnen verschillen tussen verschillende landen of regio's, hoewel ze over het algemeen vergelijkbaar zijn. Daarom is het raadzaam om de specifieke normen en vereisten te raadplegen die gelden in het land of de regio waarin je je bevindt.

Bijmengverplichting

Diesel EN590 mag tot 7% biodiesel bevatten. Deze diesel wordt ook wel B7 genoemd. Om aan de bijmengverplichting van de overheid te voldoen wordt er aan de conventionele diesel biodiesel bijgemengd. Biodiesel is een hernieuwbare brandstof, gemaakt uit grondstoffen of afvalstoffen van biologische oorsprong.

Brandstofinstallatie

Brandstofinstallaties

Van Staveren verzorgt iedere gewenste tankinstallatie als het gaat om de gewenste inhoud, boven- of ondergronds en volgens alle wettelijke regelgeving zoals een erkende KIWA-installateur.

Meer informatie

Brandstoffen

Tankstation

Bij de tankstations van N. van Staveren B.V. is het mogelijk om 7 dagen per week, 24 uur per dag te tanken.

Meer informatie
Diesel EN590 Brandstof

Tankinhoud meet systeem

Via telemetrie houden wij de exacte tankinhoud bij. Zodra de voorraad onder een bepaald niveau komt, vullen wij de tank wéér automatisch af.

Meer informatie

Energietransitie

Wij veranderen mee

Schoon rijden voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar maken. Zodat we samen door duurzame mobiliteit kunnen bijdragen aan een schonere wereld.

Meer informatie