fbpx
HomeProductenBrandstoffenShell GTL Fuel
Shell GTL fuel diesel
Shell GTL fuel Van Staveren
Shell GTL Fuel

Direct bestellen

DD slash MM slash JJJJ

brandstoffen

Shell GTL Fuel

Van Staveren mag als één van de partners van Shell, exclusief het gedifferentieerde product Shell GTL Fuel aanbieden. GTL staat voor Gas To Liquid. De basisgrondstof is aardgas of flare gas.

GT fuel, een vloeibare brandstof gemaakt van aardgas, verbrandt schoner dan conventionele diesel uit aardolie, en produceert daardoor minder lokale uitstoot en minder zichtbare zwarte rook. De innovatieve brandstof is eenvoudig toe te passen in een bestaand wagenpark van nieuwe en oudere zware dieselmotoren.

GTL fuel kwaliteit

Shell GTL is de hoogste kwaliteit GTL die er op dit moment verkrijgbaar is in de Nederlandse markt. Dit is gebaseerd op een hoger cetaan-getal, een hoger vlampunt en betere koude-eigenschappen dan andere GTL producten.

De voordelen van Shell GTL Fuel:

  • Direct toepasbaar in uw voertuigenpark zonder aanpassingen
  • Efficiëntere verbranding zorgt voor minder fijnstofproductie en minder zichtbare zwarte rook
  • Geurloos en draagt bij aan de verbetering van de lokale emissies en luchtkwaliteit
  • Verlaagde geluidsproductie bij stationair gebruik en verhoogd toerental.

Ook roetfilterproblemen horen verleden tijd te zijn. Keiharde bewijzen ontbreken nog, maar er zijn gebruikers die flink lagere onderhoudskosten en minder stilstand hebben vanwege de uitlaatgas-nabehandelingssystemen. Ook ervaren sommige gebruikers een langer interval van de roetfilter-regeneratie. Er zijn gebruikers die zeggen 25% op AdBlue te besparen. Vanwege de grote verscheidenheid aan motoren is, net als bij de uitstoot, de spreiding groot.

Dit zeggen de experts

Bij de verbranding van GTL Fuel ontstaat nauwelijks roet. Je zou dus mogen verwachten dat er fors minder problemen zijn als een vastzittende EGR-klep en dichtgeslibde EGR-kanalen. Benieuwd wat klanten over ons zeggen?

Klantverhalen

Shell GTL fuel bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op. Liever direct vanuit de pomp? Bekijk de locaties waar Shell GTL fuel diesel aan de pomp verkrijgbaar is

Locaties

Actuele prijzen Shell GTL fuel?

Neem vrijblijvend contact op

Contact

Technische informatie

Het grootste verschil tussen Shell GTL (Gas-To-Liquids) en Shell FuelSave Diesel ligt in de productiemethode en de chemische samenstelling van de brandstoffen.

Productiemethode: Shell GTL wordt geproduceerd via een geavanceerd proces genaamd gas-to-liquids, waarbij aardgas wordt omgezet in vloeibare brandstoffen. Dit proces maakt gebruik van een synthesereactie om de moleculaire structuur van aardgas te veranderen en het om te zetten in vloeibare koolwaterstoffen die vergelijkbaar zijn met conventionele dieselbrandstof. Aan de andere kant wordt Shell FuelSave Diesel over het algemeen geproduceerd uit ruwe aardolie via raffinageprocessen.

Chemische samenstelling: Vanuit chemisch oogpunt hebben Shell GTL en Shell FuelSave Diesel enkele verschillen. Shell GTL-brandstof heeft over het algemeen een hoger cetaangetal, wat de ontstekingskwaliteit van de brandstof aangeeft, vergeleken met conventionele diesel. Dit resulteert in een soepelere en efficiëntere verbranding in dieselmotoren. Shell GTL heeft ook een lager zwavelgehalte en bevat minder onzuiverheden in vergelijking met conventionele diesel.

Milieuprestaties: Shell GTL wordt vaak geprezen vanwege zijn schonere verbrandingseigenschappen. Het heeft een lagere uitstoot van schadelijke stoffen, zoals zwaveloxiden (SOx), stikstofoxiden (NOx) en fijnstof, vergeleken met conventionele diesel. Dit maakt Shell GTL milieuvriendelijker en draagt bij aan een betere luchtkwaliteit.

Het is belangrijk op te merken dat Shell GTL doorgaans beschouwd wordt als een premium brandstof en dat het mogelijk niet overal direct beschikbaar is, in tegenstelling tot Shell FuelSave Diesel, dat algemeen verkrijgbaar is bij Shell-tankstations en andere brandstofleveranciers.

De keuze tussen Shell GTL en Shell FuelSave Diesel hangt af van de specifieke behoeften, vereisten en beschikbaarheid van brandstof in jouw regio, evenals de mogelijke voorkeur voor bepaalde milieuprestaties en voordelen van de brandstof.

Van Staveren is een leverancier die Shell GTL levert in Midden- en Noord-Nederland binnen een periode van 48 uur na het plaatsen van een bestelling. Dit betekent dat je bij ons terecht kunt voor het bestellen en laten leveren van Shell GTL Diesel op locatie in deze regio's. Neem contact met ons op over de exacte leveringsgebieden, prijzen en andere details met betrekking tot het bestellen en leveren van Shell GTL fuel.

Shell GTL Fuel wordt in diverse sectoren gebruikt vanwege de specifieke eigenschappen en voordelen ervan. Enkele van de belangrijkste sectoren waarin Shell GTL Fuel wordt toegepast, zijn:

Transportsector: Shell GTL Fuel wordt vaak gebruikt in het wegtransport, inclusief vrachtwagens, bussen en bestelwagens. De schonere verbrandingseigenschappen van GTL Fuel dragen bij aan een vermindering van de uitstoot van schadelijke stoffen, zoals fijnstof en stikstofoxiden (NOx), wat bijdraagt aan een betere luchtkwaliteit.

Maritieme sector: Shell GTL Fuel wordt ook gebruikt als brandstof voor schepen, zoals binnenvaartschepen en veerboten. Het lage zwavelgehalte en de schonere verbranding van GTL Fuel helpen om de uitstoot van schadelijke stoffen in de maritieme sector te verminderen.

Industriële toepassingen: Shell GTL Fuel kan ook worden gebruikt in verschillende industriële toepassingen, zoals aggregaten, generatoren en verwarmingssystemen. De schonere verbranding en lagere emissies maken het een aantrekkelijke keuze voor bedrijven die streven naar vermindering van hun milieu-impact.

Het gebruik van Shell GTL Fuel kan variëren afhankelijk van de regionale beschikbaarheid, specifieke brandstofbehoeften en de acceptatie ervan in verschillende sectoren. Het is raadzaam om contact op te nemen met Shell of lokale brandstofleveranciers voor meer informatie over het gebruik van Shell GTL Fuel in specifieke sectoren en toepassingen.

Shell GTL Fuel voldoet aan de Europese normen voor dieselbrandstof, inclusief de normen die van toepassing zijn op de Nederlandse markt. De brandstof wordt geproduceerd volgens de specificaties die zijn vastgelegd in de Europese EN590-norm. Deze norm stelt verschillende parameters en kwaliteitseisen vast voor dieselbrandstof, zoals het zwavelgehalte, het cetaangetal en andere eigenschappen.

Het is belangrijk op te merken dat de specificaties en normen voor dieselbrandstof regelmatig kunnen worden herzien en bijgewerkt. Daarom is het raadzaam om de meest recente informatie te raadplegen bij Shell of lokale brandstofleveranciers om te verifiëren dat Shell GTL Fuel voldoet aan de specifieke normeringen die momenteel gelden in Nederland.

Over het algemeen wordt Shell GTL Fuel beschouwd als een kwalitatief hoogwaardige brandstof die voldoet aan de vereiste normen en specificaties voor gebruik in dieselmotoren op de Nederlandse markt.

Kennisbank

Jouw kennispartner

Boeiende artikelen, praktische tips en analyses. Onze kennisbank wordt regelmatig bijgewerkt zodat jij altijd toegang hebt tot relevante informatie.

Meer informatie
Propaan Van Staveren

Installaties & Onderhoud

Wij helpen u zeker te stellen dat jouw installaties tijden onderhouden worden. Van Staveren is een expert op het gebied van tankinstallaties en draagt zorg voor de aanleg, het onderhoud en de periodieke keuring van de tankinstallaties.

Meer informatie

Brandstoffen

Tankstation

Bij de tankstations van N. van Staveren B.V. is het mogelijk om 7 dagen per week, 24 uur per dag te tanken.

Meer informatie

Energietransitie

Wij veranderen mee

Schoon rijden voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar maken. Zodat we samen door duurzame mobiliteit kunnen bijdragen aan een schonere wereld.

Meer informatie